Technologie

Energy als holistische parameter

Energie is de aandrijfmotor van alle bedrijfsprocessen. Door het energieverbruik te optimaliseren, optimaliseren wij uw bedrijfsproces om zo tot een hogere energie efficiency te komen. Energie is overal het zelfde alleen waarvoor het gebruikt wordt en de intensiteit waarmee het gebruikt wordt is anders.

Energie bewustzijn

De mens is de veroorzaker van het energieverbruik en heeft een directe invloed om dit energieverbruik ook weer te verlagen. Doorgaans hebben we nog veel te weinig inzicht in het energieverbruik waardoor die directe handeling achterwege blijft . Tevens kan het bedienende personeel geen energie bewustzijn ontwikkelen wat jammer is omdat dit het laag hangende fruit is. De besparingen lopen op tot wel 30% indien dat inzicht er wel komt.

De indirecte invloed op het energieverbruik zien we terug komen doordat instellingen van apparatuur vaak sub optimaal zijn ingegeven of sub optimaal worden onderhouden waardoor de apparatuur niet optimaal functioneert.

De oplossing

Energy-IO levert voor de diverse lagen in de organisatie het detail inzicht in het verbruik gecorreleerd aan alle andere factoren die het energieverbruik beïnvloeden. Hierdoor krijgt de operator op de vloer gereedschap waarmee hij zijn processen kan bijsturen, de technoloog de data om verdere analyses uit te voeren en de plantmanager een gedetailleerde rapportage op dag, week en maandniveau.

Dit alles wordt mogelijk door de inzet van de nieuwste technieken op het gebied van Internet Of Things. Energy-IO levert een zelflerende data analyse waarbij continu de prestatie wordt vergeleken met de optimale prestatie.

Toegevoegde waarde

Door het toepassen van energy-IO zorgen we ervoor dat het overtollig energieverbruik wordt terug gedrongen. Op voorhand wordt men gewaarschuwd als er abnormale situaties ontstaan. Men kan dan gepland ingrijpen en daarnaast zal door het inzicht, het energiebewustwording van de organisatie toenemen. Met deze oplossing wordt het “nieuwe laag hangende fruit” zichtbaar,  wij helpen u graag om dat te plukken.