De noodzaak

Energieneutraal zijn in 2050

Het energieakkoord van Parijs

Terugdringen van CO2 uitstoot

Het zal niemand ontgaan zijn dat de weerbeelden heftiger worden en de verschijnselen van de opwarming van de aarde hun tol eisen. Om een duurzame toekomst te kunnen bieden aan de planeet is het van belang dat we onze CO2 uitstoot drastisch gaan verminderen, in 2035 tot 30% en in 2050 tot 100%.

De Trias Energetica

Tijd om kritisch te kijken naar de industriële focus op energiereductie

Beperk huidige energieverbruik

Het aandachtsgebied van Energy-IO

Door de verbruiksdata te analyseren binnen elke laag van het bedrijf kunnen we herleiden welke processen geoptimaliseerd kunnen worden. Hierdoor verminderen we direct CO2 uitstoot én besparen we - vaak enorme hoeveelheden - energie.

Duurzame energie opwekken

Deze bronnen genereren niet altijd de energie die nodig is op het juiste moment.

Het opwekken van duurzame energie draagt enorm bij aan reductie van CO2. Maar de businesscases voor industriële partijen zijn nog steeds vaak slecht en advies volgt enkel op papier. Daarnaast verminderd dit niet het verspilde energie verbruik.

Fossiele brandstoffen stoppen

Zeker doen, maar voor het terugdringen van CO2 uitstoot op korte termijn niet realistisch.

Veel industriën zijn afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals gas. Om processen gasloos te maken is vaak een enorme investering nodig en dit is soms ook gewoonweg niet te realiseren.

De bijvangst

Meerdere voordelen voor onze klanten

-30%

1. Financieel

We realiseren gemiddeld 15%-30% energiebesparing per jaar voor onze klanten. Soms met kleine aanpassingen, soms met ongeziene energievreters.

Mission

2. Gezonde businesscase met aandacht voor perfomance

Inzicht in het energieverbruik zorgt ervoor dat de efficiency van de operatie zal verhogen. Down time reductie en optimalisatie van werkprocedures dragen bij aan de verhoging van de energie efficiency. Daarnaast  zullen medewerkers doelgerichter en energiebewuster  gaan werken.

Leaf

3. Voldoen aan de duurzaamheidseisen

Voor veel ondernemers komt 2030 steeds sneller dichterbij. Wij zijn een perfecte aanvulling op de projectteams duurzaamheid en energie.

 4. De oplossing voor een netcongestie

Door uw huidige energieverbruik te verminderen, wordt er ruimte gecreëerd binnen uw bedrijf voor nieuwe machines en uitbreidingen. Bovendien helpt onze oplossing om te voorkomen dat u uw energiecontract overschrijdt en dus boetes voorkomt.

Inzicht

5. Inzicht in energieverbruik per machine

Door de data krijg je inzicht in het energieverbuik per machine en/of afdeling. Zo weet je precies welke machine welke hoeveelheid energie gebruikt op welk moment.

Ons ontstaan

Sinds 2009 energie-inzicht voor de maak- en procesindustrie

Vroege begin

Energy-IO is begonnen met meetkoffers in 2009. Drijvende kracht is Ton van Ewijk, die als procestechnoloog maar ook als plantmanager inmiddels ruim 25 jaar ervaring heeft bij onder meer Tetra Pak, Akzo Nobel, Nedmag, Remag Delfzijl, DSM, Foxfire en FrieslandCampina. 

Ton met meetkoffer

Urgentie voor de toekomst

In 15 jaar kan er veel gebeuren, de opwarming zet steeds sneller door, zoals in de grafiek hieronder te zien is. Voor ons is daardoor de urgentie om onze diensten breed uit te dragen des te groter.

Grafiek breedte4

Ons team

Ons bevlogen team van specialisten helpt je met energiereductie. Door het brede spectrum van kennis binnen ons team kunnen we uw bedrijf binnen elke stap van het traject uitstekend ondersteunen.

FotoTon

Ton van Ewijk

Directeur / Eigenaar

De man met de missie om efficiency niet na te jagen op grond van aannames, maar door puur meten en gerichte acties sneller het doel te bereiken.

FSMW 20220225 0859 1 2048x2048

Tjeerd Veenstra

Business intelligence specialist

Onze Bi-specialist zorgt voor de digitalisering van al onze bedrijfsprocessen.

Ontwerp zonder titel (1)

Rick Wolthuis

Software developer

Het brein achter onze meetkoffers die vanaf het eerste uur van Energy-IO aan boord is. Befaamd om zijn natuurlijke drang naar innovatie.

Ontwerp zonder titel (2)1111

Mark van Ginkel

Data transmission engineer

Deze technische duizendpoot knoopt alles aan elkaar wat er via data te koppelen valt. Verslaafd aan draadloze snelheidsbeleving.

Ontwerp zonder titel (4)

Minou Kamphuis

Office manager

Onze office manager die de lijm is tussen de verschillende werkprocessen en die ondersteunt bij interne en externe projecten.

Profiel Udo scaled qexa4vsrlxytquqy3b8ruhr0axmz288u6te9px5df4

Udo Zwart

Procestechnoloog / Consultant

Onze specialist in energie besparing en productie en procesoptimalisatie.

Ontwerp zonder titel (3)

Joost Tieleman

Junior consultant

Onze junior cunsultant is energiek en een aanstormend talent in de verduurzaming van bedrijven.

Ontwerp zonder titel (5)

Mirthe Oostland

Junior consultant

Deze junior cunsultant is gepassioneerd voor duurzaamheid en bekijkt problemen met een frisse blik.

Laat je telefoonnummer achter voor meer informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op of laat uw telefoonnummer achter. 

Over Energy-IO

Elk woonhuis heeft tegenwoordig een slimme meter. Ze weten precies wat het kost als een wasmachine een uur korter of langer draait. Maar in de maak- en procesindustrie? Daar rekenen ze jaarlijks minimaal 250.000 euro af met het energiebedrijf. Maar ze hebben geen idee welk proces of welke machine écht efficiënt draait, of juist een enorm energielek is.

EIO#ZwartWit

Data-gedreven
energiereductie

High Tech Systems Park
Gebouw N
Haaksbergerstraat 67
7554 PA Hengelo
info@energy-io.nl