Verminder de energierekening van je fabriek tot wel 30%
In 5 simpele stappen

3D foto stappenplan

In dit stappenplan staan 5 stappen die je kunt volgen om je energierekening tot wel 30% te verminderen.

“Door dit stappenplan te volgen heb ik inzicht gekregen in het energieverbruik van mijn bedrijf en heb ik enorm veel geld bespaard.”

Je krijgt inzicht in je energieverbruik, per machine en/of afdeling 

Verminder je energierekening tot wel 30%

Hoe je gaat voldoen aan de wet- en regelgeving rondom energie

Maak je bedrijf energie bewuster

Je komt erachter of je daadwerkelijk een netcongestie probleem hebt

Voorkom overtollig energieverbruik

Ervaringen

McCain 2048x1149 2

“We zijn compleet ontzorgd. Energy-IO heeft ons ook geleerd hoe we de verkregen data moeten lezen. Het is simpel, effectief en ook nog eens leuk om op deze wijze het energieverbruik in onze fabriek te kunnen volgen."

RES Zeeland 2

"De meetkoffers zijn een goede manier om energieverspilling aan te pakken."

Schouten Vac 2

"Energy-IO is erg fanatiek in de serviceverlening naar de klant. Toen ik vroeg om nieuwe inloggegevens voor het dashboard, was dit binnen een uur geregeld."

Ton met meetkoffer

Over de auteur

Het is eind jaren negentig als ik werkzaam ben bij een grote multinational in Delfzijl. Als jonge hond werd ik losgelaten in de sodafabriek om te helpen met productie en energie efficiëntie. Met mijn achtergrond, technische scheikunde, had ik de skills om allerlei sommetjes te maken over hoe het energieverbruik verminderd zou kunnen worden.

Al gauw kwam ik een mega energiebesparing op het spoor. 

Er werd namelijk zo’n 400.000 liter per uur aan destillaat van 90°C in zee geloosd. Dat mocht volgens de regels niet warmer zijn dan 30°C. Om dit op te lossen werd er binnenwater bijgemengd. Energetisch natuurlijk een dramatische keuze om het op deze manier op te lossen. 

Ik denk dat deze ervaring de basis heeft gelegd voor het huidige energy-IO. Ik wilde niet meer meewerken aan de oude industrie, ik zag toen al dat dat niet goed is voor onze aardbol.

Het tegengaan van energieverspilling en het efficiënter produceren, dus het aantal kWh elektra of m3 gas per kilogram zo laag mogelijk hebben, is het doel en ook de eerste stap in de energietransitie.

Maar hoe doe je dat?

Toen energy-IO werd opgericht hadden we 1 ding onderschat….

Om energie te verminderen, moet je wel data hebben over het huidige energieverbruik en dat hadden de meeste bedrijven niet.

Om toch energie te kunnen besparen, besloten we om onze eigen meetkoffers te ontwikkelen. Met deze meetkoffer kun je precies zien hoeveel energie een machine gebruikt, op elk moment van de dag. 

Met deze data komen we tot het belangrijkste onderdeel: de data analyse die tot oplossingen leidt om het energieverbruik terug te dringen. Hiermee hebben we al bij veel bedrijven enorme hoeveelheden aan energie bespaard.

EIO#ZwartGroen