Bespaar energiekosten met energiemonitoring

Weet jij of er energie door het afvoerputje wegloopt?

Het besparen van energiekosten begint met inzicht. Inzicht in het werkelijk verbruik van elke machine en/of productielijn afzonderlijk. Na jaren van gebruik en ook halverwege de onderhoudscyclus, als dingen niet meer volgens het boekje gaan, kan het energieverbruik oplopen. Door te meten wat er écht gebeurt met je energieverbruik kun je kosten besparen.


Contact opnemen.


Een meetplan meet gericht jouw energieverbruik

De eerste stap voor energiemonitoring is een plan maken. Op deze manier kom je erachter wat je moet meten. Dit is niet simpelweg een offerte sturen met als onderwerp ‘energiemonitoring’. Na een goed gesprek met de financieel verantwoordelijke en plantmanager stellen we samen een gericht meetplan op.


Bepaal nu de besparing

“Gemiddeld reduceren we 25-35% aan energie. Dat zit echt niet alleen in het laaghangend fruit, maar ook in schokkende energievreters.

Hoeveel kun jij besparen met energiemonitoring?

Goed meten is dagelijks belangrijk. Op het moment dat jij ziet dat het energieverbruik in de ene productielijn hoger is dan de andere, terwijl er gebruik wordt gemaakt van hetzelfde machinepark, dan is dit een reden om te kijken waar dit verschil vandaan komt. Door deze oorzaak te vinden kun je beginnen met energie besparen.


Energiekosten per jaar*


Wat jij kunt besparen:


 per jaar

De stappen van energiebesparing

Wij begeleiden jou van data ontsluiting tot data analyse en tot data interpretatie.

Datageneratie

Met het aansluiten van de meetkoffers is er heel snel zicht op het verbruik. Deze data is zichtbaar in een dashboard.

Visualisatie

In het dashboard kun je op detailniveau zien waar je kunt besparen. Na installatie leren we je hoe je de data moet analyseren.

Interpretatie

Met de data in het dashboard kun je interpreteren wat deze data betekent en op welke manier je kan besparen.

Het reduceren van CO2 door energiemonitoring

Elke plantmanager ziet de duurzaamheidseis van 2030 op zich afkomen. “We weten precies hoeveel energie we verbruiken, maar missen het zicht op detailniveau.” hoort Ton van Ewijk vaak. Welk deel van de verpakkingslijn jaagt het energieverbruik omhoog. Als we daar nou energie kunnen besparen, dan kunnen we daar ook CO2 besparen.


Neem nu contact op met ons